Σελίδες

Chess Puzzle of The Day

Translation

Αυτός είναι ο Ευγένιος Ιωαννίδης που έγινε Grand Master στο σκάκι

 


Λατρεύει το σκάκι από μικρό παιδί. Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο. Ο 17χρονος Ευγένιος Ιωαννίδης από τη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε ξανά τα όσα ακούγονται για εκείνον…

Με καλή προετοιμασία, μεγάλη συγκέντρωση και σωστή διαχείριση του άγχους του, κατέκτησε ένα ακόμα όνειρο ζωής. Ο Έλληνας σκακιστής από τη Θεσσαλονίκη Ευγένιος Ιωαννίδης κατέκτησε την τρίτη και τελευταία νόρμα για την απόκτηση του τίτλου Grand Master, στο πρώτο του καλοκαιρινό τουρνουά για το 2023 στην πόλη Teplice της Τσεχίας.

Η νέα αυτή μεγάλη διάκριση για το ελληνικό σκάκι σημειώθηκε στο συγκεκριμένο τουρνουά που διήρκησε εννέα ημέρες από τις 10 έως και τις 18 Ιουνίου και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σκακιστικά τουρνουά στην Ευρώπη. Ο Ευγένιος Ιωαννίδης, μετά την ισοπαλία με τον Σλοβάκο GM Pechac Jergus, συγκέντρωσε επτά βαθμούς στους εννέα αγώνες και σημείωσε την τρίτη του νόρμα Grand Maître.

«Ένιωθα έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε μία ακόμη προσπάθεια για ένα συγκεκριμένο στόχο. Να αποκτήσω την τρίτη και τελευταία νόρμα για τον τίτλο του Grand Master», εκμυστηρεύεται, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευγένιος Ιωαννίδης, εξηγώντας πως το τουρνουά δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ύστερα από νίκες στους δύο πρώτους γύρους, ακολούθησε μια αναπάντεχη ήττα στον τρίτο, μετά από μια δύσκολη και περίπλοκη παρτίδα.

«Το αποτέλεσμα έδρασε αρνητικά στην ψυχολογία μου, καθώς σκεφτόμουν ότι είχα απομακρυνθεί κατά πάρα πολύ από τον στόχο μου. Με αποθάρρυνε το γεγονός ότι στο παρελθόν, με καλύτερες προϋποθέσεις για την επίτευξη της νόρμας, την έχανα επειδή κάτι πήγαινε στραβά στους τελευταίους γύρους. Και τώρα με μία ήττα από τόσο νωρίς ένιωθα ότι δεν θα είχα ελπίδες. Στεναχωρήθηκα αρκετά, αλλά προσπάθησα να ανασκουμπωθώ και να συνεχίσω το τουρνουά σαν να μην συνέβη τίποτα. Άλλωστε απέμεναν έξι ακόμη αγώνες» περιγράφει.

Μετά την ήττα του στον τρίτο γύρο, έκανε ένα σερί τεσσάρων νικών και πλησίασε πάλι στον πρωταρχικό του στόχο, όπως εξηγεί. Στον όγδοο και προτελευταίο γύρο, κληρώθηκε να παίξει ενάντια στον Γερμανό GM που ηγείτο του τουρνουά, με μισό πόντο περισσότερο από τους υπολοίπους. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήθελε να διεκδικήσει ακόμα μία νίκη, για να ανεβάσει το ποσοστό της απόδοσής του και να διασφαλίσει τη νόρμα. Έχοντας τα λευκά κομμάτια, παραδέχεται πως ήξερε ότι μπορούσε να πιέσει για νίκη χωρίς να διακινδυνεύσει να χάσει. Από τη μεταξύ τους παρτίδα κατάλαβε ότι ο αντίπαλός του προτιμούσε την ασφάλεια της ισοπαλίας, ώστε να διατηρήσει την πρώτη του θέση έναν γύρο πριν από το τέλος του τουρνουά.

Πηγή: https://www.newsit.gr/


Print Friendly and PDF

eidame

e-smurfs

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Free Colored King Cursors at www.totallyfreecursors.com