Σελίδες

Chess Puzzle of The Day

Translation

Kasparov Chess Foundation Europe



Ο 13ος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ρώσος Γκάρι Κασπάροβ, ανακοίνωσε χτες στις Βρυξέλλες την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Kasparov Chess Foundation Europe. Ο σκοπός είναι η προώθηση του σκακιού σε παιδιά ηλικίας έξι έως δεκαοχτώ ετών, στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία των ευρωπαϊκών χωρών με πλήρη προγράμματα διδασκαλίας. Επίσης, οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν πρωταθλήματα για τους μαθητές, υπό την αιγίδα του οργανισμού.
Η έδρα θα είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου. Οικονομική στήριξη στον οργανισμό θα παρέχουν ιδιώτες, εταιρείες, και κυβερνητικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών.
Πρόκειται για το δεύτερο εγχείρημα που σχετίζεται με το σχολικό σκάκι και προέρχεται από τον Γκάρι Κασπάροβ. Ο Ρώσος πρωταθλητής είχε ιδρύσει πριν εννιά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες το Kasparov Chess Foundation, Inc. Στα προγράμματα εκμάθησης του παιχνιδιού περιλήφθηκαν 3.500 σχολεία από 50 πολιτείες.
Οι προπονητές και τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του νέου οργανισμού μπορούν να βρουν στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα http://www.kcfe.eu/

Πηγή: http://www.skakistiko.com/
Print Friendly and PDF

eidame

e-smurfs

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Free Colored King Cursors at www.totallyfreecursors.com