Σελίδες

Chess Puzzle of The Day

Translation

Carlsen: Ο πρίγκιπας του σκακιού είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής


O Νορβηγός σκακιστής- θαύμα Magnus Carlsen είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής 2013, αφού κατάφερε να κερδίσει τον ινδό κάτοχο του τίτλου τίτλου Viswanathan Anand.

Ο μόλις 22 ετών Carlsen, εξασφάλισε τη νίκη στο Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα, με 10 από τα 12 παιχνίδια και σκορ 6.5 - 3.5, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών! Όμως, δεν είναι ο νεότερος παίκτης που κέρδισε αυτό τον τίλτο, αυτή την τιμή έχει ο ρώσσος Garry Kasparov, καθώς σε αντίστοιχο αγώνα, ήταν λίγες εβδομάδες νεώτερος από τον Carlsen.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ο Carlsen δήλωσε: "είμαι πολύ πολύ χαρούμενος που κέρδισα και έχω ολοκληρώσει αυτό το ματς. Ας γράψουμε τα βιβλία της ιστορίας αργότερα ! " Ο Carlsen έχει κερδίσει το 60% του συνολικού ποσού του επάθλου αξίας $ 2,24 m ( £ 1,4 εκατ.) , ενώ ο Anand θα πάρει το υπόλοιπο 40%

Σύμφωνα με το BBC, o ρώσσος grandmaster Garry Kasparov έχει βαπτίσει το νεαρό από τη Νορβηγία ως τον "Χάρι Πότερ του σκακιού", ενώ άλλοι τον συγκρίνουν με τον Mozart. Πήγε στον αγώνα ως σίγουρο φαβορί αλλά ήταν επιφυλακτικός για τις πιθανότητες του να κερδίσει. Την Πέμπτη, όταν φαινόταν να πλησίαζε τη νίκη, είπε στους δημοσιογράφους: « Αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Υπήρχε ο φόβος για Ματ όλη την ώρα".

Ο Carlsen ξεχωρίζει ανάμεσα στους σκακιστές, όχι μόνο για το παιχνίδι του αλλά και για την προσωπικότητα του. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ποζάρει για το εξώφυλλο του περιοδικού GQ, ενώ αποπνέει μια καταδεκτική προσωπικότητα. Ο πρωταθλητής σκακιού Susan Polgar σχολιάστηκε στο παιχνίδι και τον περιέγραψε ως ένα παίκτη με διαφορετικό στυλ και πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. "Θα δώσει μια καλή ώθηση στο σκάκι", είπε, επαναλαμβάνοντας την άποψη των αναλυτών που θεωρούν ότι ο Carlsen πιθανό να αλλάξει την αντίληψη για το παιχνίδι του σκακιού.


Ο αντίπαλος

Ο Anand χρειαζόταν να κερδίσει 3 συνεχόμενα παιχνίδια για να κρατήσει τον τίτλο του, αλλά φτάνοντας στον χώρο των αγώνων την Παρασκευή παραδέκτηκε ότι θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να κρατήσει τις πιθανότητές του ζωντανές. "Θα δοκιμάσω αλλά η κατάσταση δεν φαίνεται πολύ καλή", δήλωσε ο ίδιος την Πέμπτη.

Ο ινδός πρωταθλητή, γνωστός επίσης και σαν Vishy, εξήρε τον Carlsen λέγοντας: "Είναι σαφές ότι έχει κυριαρχήσει". Παρόλο που υπήρξε Παγκόσμιος Πρωταθλητής από το 2007, ο 43χρονος Anand είναι 8ος στην παγκόσμια κατάταξη. Όμως, ο ρόλος του στην προώθηση του σκακιού στην Ινδία, μια χώρα με εμμονή στο κρίκετ, είναι απαράμιλλος. "Είναι ένας θρύλος, και έχει κάνει πολλά για το σκάκι στην Ινδία και την Ασία, άρα είναι ένα φανταστικό πρότυπο", δήλωσε ο Polgar.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/
Print Friendly and PDF

eidame

e-smurfs

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Free Colored King Cursors at www.totallyfreecursors.com